Aktuellt och nyheter

Här hittar du nyheter och aktualiteter. I menyn finns mer info om verksamheten och styrelsens kontaktuppgifter. 

Nyhetsbrevet NoRa Info skickas ut via Wilma till föräldrar till skolbarn och e-post till föräldrar till barn i dagis och förskola.  

Läs vår verksamhetsplan för 2023-2024 här!


Femmisträff 30.5

Femmisträff med lekar och smått tilltugg ordnades torsdagen den 30.5.2024 för sammanlagt närmare 50 blivande förskolebarn och föräldrar i Varggropen.

Tack till alla föräldrar som hjälpte till både innan och under träffen. Adhoc lean production, allt klarar ni galant av.

Det var också många icke-femmis-familjemedlemmar på plats, vilket är desto bättre: då lär vi känna varandra över "grupp- och årskursgränser".


Konsert med Raka Bananer 4.5

Lördagen 4.5.2024 hade många dagis- och skolbarn med föräldrar från östra Helsingfors tid att ta del av Raka Bananers konsert på Rastis. Det bjöds också på lite kex med läsk.

Vi vill speciellt tacka Folkhälsan i östra Helsingfors för fungerande samarbete och delfinansiering.


Open Stage 2024

Torsdagen den 18 april var en varm kväll med dunder och bång, musik, konst och akrobati, dockteater och sång.

Kling och klang var praktiskt taget fullproppat med föräldrar, släktingar och vänner. Det pirrade i magen och applåderna ljöd. Vi har sådana talanger i skolan.

NoRa vill tacka alla elever som ställde upp med programnummer, gäster som kom för att njuta av kvällen, skolans och Unkans personal som hjälpte till med arrangemangen samt föräldrar på åk 4 och åk 2 som trollat fram det som Rastis-stigens event behövde.

Tillsammans blir det precis så fint som ikväll!


Ronja Rövardotter 15.3

Fredagen den 15.3.2024 tog sig ett glatt gäng elever, föräldrar och lärare in till stan för att se teaterpjäsen Ronja Rövardotter på Svenska teatern.

Vi fick ta del av överraskande scenografi, häpnadsväckande kostymer, till och med cirkus och dockteater samt en hop med känslor från glädje och hopp till längtan och sorg. Känslofyllt var även det spontana återseendet "rastisar" emellan.

Tack till alla som koordinerade teaterbesöket från skolans personal till föräldrar.


Skiddag i Talma 28.2

Talma-glaciären toppades av hela skolans elever onsdagen den 28.2.2024. Vilken dag med röda kinder, pjäxor, tuber, mellanmål och häftiga åk i backarna.

En friluftsdag som denna utöver vanliga Rastis-stigen evenemang är möjlig att ordna då vi har många medlemmar: ni utgör den stadiga basen för vår verksamhet som kryddas upp med stipendiemedel.

Tack även till några elever för bilderna.


Vändagsdisco 9.2

Fredagen den 9.2.2024 ordnade åk 6  i samarbete med NoRa vändagsdisco för alla skolbarn. Vilka fina discofantaster vi har på skolan!

Tack till alla inblandade att skoleleverna fick fira: skolans personal, NoRa, föräldrar mfl. Speciellt tack till åk 6 klassombud för organisering och bilder.

Utan allas insatser skulle vi ha det en hel del tråkigare. Som tur att vi har er alla!


Nora pulkadag 27.1

Tack till alla över 40 sportfantaster som deltog på pulkadagen med NoRa i Varggropen i norra Nordsjö lördagen den 27.1.2024.

Det blev röda kinder, mycket skratt, tajt längdåkstävling samt en hel hög grillade & uppätna korvar. Jihuu!


NoRas pepparkaksbak 12.12

Tisdagen den 12.12.2023 doftade det gott av pepparkaka och kakao då runt 45 små och stora tomtar bakade i Rastis kök i takt med julmusik. Stort tack till alla som deltog!


NoRas Filmfest 25.11

Lördagen 25.11.2023 var det dags för NoRas Filmfest med filmen "Dancing Queen".

Tack till alla runt 100 små och stora som deltog på filmfesten! Det var spännande svängar och skojiga stunder vi tillsammans fick uppleva.

Speciellt stort tack riktar vi till åk 1 med föräldrar som lade ihop ett fint café för gästerna och skolans personal som hjälpte till med förberedelserna.


Kom ihåg att betala medlemsavgiften

Medlemsavgiften 15 euro per vårdnadshavare är en viktig inkomst för föräldraföreningen. Tack vare medlemsavgiften kan vi garantera en viss verksamhet varje år.

Lättast betalar du medlemsavgiften med mobilepay till nummer 63440. Ange som meddelande: medlemsavgift, förnamn efternamn, klassen eller gruppen ditt barn går i.

Du kan också betala medlemsavgiften på föreningens konto. Här hittar du information.


Dagis och förskolans halloweendisco

Utklädda dagis- och förskolebarn firade sin halloween fredagen den 10.11.2023 med skattjakt, mumieknackorvar samt förskräckliga läckerheter. Tiotals färggranna Hem och Skola-ballonger var skojiga att jaga på dansgolvet.

Enormt tack till dagisets fixarföräldrar för alla förberedelser och till alla stora och små festfantaster som befann sig på festen.


Skolans halloweendisko

Skolbarnen fick njuta av sitt årliga halloweendisco med skrämmande kostymer och kuslig dekor fredagen den 3.11.2023.

Det är alltid en hel del att lägga ihop inför ett disco och övervaka det: enormt tack till treans föräldrar (och några extempore-extrahänder) som orkat ställa i ordning och ta bilder.

Discona är en del av Rastis-stigen och inkomsterna går till NoRa och till förmån för alla rastisbarn.


Styrelsen läsåret 2023-24

Styrelsen för läsåret 2023-24 har konstituerat sig onsdagen 11.10.2023. Ta gärna kontakt om du har frågor, förslag eller något annat du vill föra fram: hosnora(a)gmail.com.

Ordförande: Susanna Björkell

Viceordförande: Mats Antell

Sekreterare: Nicole Renwall-Iivonen

Kassör: Janina Blyh

Stipendieansvarig: Marika Westerling

Informatör & huvudklassombud: Maria Wahalinna

Klubbansvarig & kontakt till dagisets "fixarföräldrar": Mia Vilenius

Klubbansvarig: Mikael Olsson

Klubbansvarig: Kukka Paavilainen

Dagisansvarig: Jessica Söderholm

Gåvoansvarig: Maarit Hinkkanen

Ansvarig för föräldraevenemang: Anu Nuora

 

Lärarrepresentanter (utanför styrelsen):

Eivor Johansson, skola 

Anne Hiltunen, daghem


NoRas styrelse för läsåret 2023-2024 är vald

Låt oss presentera den nyvalda styrelsen:

Övre raden från vänster: Nicole Renwall-Iivonen, Maarit Hinkkanen, Mikael Olsson (ny), Anu Nuora, Mats Antell (ny) och Mia Vilenius.

Nedre raden: Kukka Paavilainen (ny), Susanna Björkell (ordförande), Janina Blyh och Jessica Söderholm.

Styrelsemedlemmarna Maria Wahalinna (ny) och Marika Westerling (ny) saknas från fotot.

Styrelsen konstituerar sig på sitt första styrelsemöte.


Femmornas välkomstjippo för ettorna

Torsdagen den 7.9 ordnade femmorna med familjer ett välkomstjippo åt ettorna med sina familjer. Vilken rolig kväll det blev! På agendan fanns hotdogs och glads, brännboll, charader, pyssel, hippa osv. Femmorna hade själva planerat programmet.

I Nordsjö lågstadieskola får förskoleeleverna varsin vänelev från åk 4. Välkomstjippot för ettorna är en del av Rastis-stigen, de större barnen välkomnar sina vänelever till skolan.

Tack till alla femmornas elever och föräldrar som ordnade och alla ettor med familjer som deltog!


Ska du bli klassombud? 

Att vara klassombud är en kul och en viktig ansvarsuppgift. Kanske du ska bli klassombud detta läsår? NoRa och huvudklassombudet stödjer klassombuden med tips, idéer och nyttig information. NoRa önskar att man i klasserna inte tvingar någon att vara klassombud utan att den som är intresserad får vara det. Det är helt också okej att fungera som klassombud under flera år om en vill. 

Ska du bli klassombud? Ta gärna kontakt med NoRas huvudklassombud Maria om du har tankar om klassombudsverksamheten (hosnora(a)gmail.com).


Kika in på Rastis Loppis!

Visste du om att vi har ett eget Facebook-loppis för Rastis-familjer? Där kan du enkelt köpa och sälja idrottsredskap, kläder och annat användbart. Leveransen sker smärtfritt vid vår gemensamma knutpunkt Rastis.


Kika in HÄR


 

 

Inga händelser på kommande

Följ oss på