Vändagsmockarutor

Kaka

200 g laktosfritt margarin

4 ägg
4 dl socker
5 dl vetemjöl
4 msk kakao
3 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker

2 dl laktosfri mjölk

 

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält margarinet, låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda de torra ingredienserna.
Blanda de torra ingredienserna, det smälta margarinet och mjölken
växelvis i ägg och sockerblandningen.
Bred ut på plåten och grädda i ca 20 minuter.

 

Glasyr

50 g smält margarin
½ dl starkt kallt kaffe
4 dl pudersocker
2 msk kakaopulver
2 tsk vaniljsocker

strössel

 

Blanda alla ingrediensena (förutom strösslet) till en slät smet och bred över.
Strö på strösslet

När glasyren stelnat delas kakan i ca 24 delar.

MUMS! Säger barnen och personalen!